HET RABO GROENHUIS; meest duurzame woning van Utrecht

Martine op Friday 03 February 2017 om 13:18

Half februari is het zover: dan wordt het meest duurzame huis van Utrecht gebouwd op het terrein van de Jaarbeurs. In samenwerking met ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal) en de Jaarbeurs realiseren Sustainer Homes en Rabobank Utrecht Het Rabo GroenHuis.

Duurzame woning
Duurzaam bouwen is in de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Sustainer Homes ontwerpt en bouwt woningen die bijna geen energie verbruiken in vergelijking met regulier gebouwde woningen. In de week van 6 februari plaatsen zij één van deze woningen tijdens de BouwBeurs 2017 op het terrein van de Jaarbeurs in Utrecht. Door gebruik te maken van houtskeletbouw in plaats van beton, staal of baksteen is de constructie vele malen duurzamer dan traditionele bouwmethoden. Dankzij innovatieve klimaattechnologieën zoals een warmtepomp, warmteterugwinning en hoge isolatie is de woning energiezuinig. Daarnaast wekt elke Sustainer Home energie op door middel van zonnepanelen. Door geen beton en nauwelijks staal te gebruiken wordt de CO2 uitstoot bij de productie tot een absoluut minimum teruggebracht. Zo ligt het totale energieverbruik op een fractie van traditionele alternatieven.

Mooie eindpresentaties HU minor

Wanda Vlug op Thursday 26 January 2017 om 15:35

Dinsdag 24 januari waren de eindpresentaties van de HU minor Geld en Schulden. Bijgewoond door een aantal afgevaardigden van de HU, de gemeente Utrecht, de Tussenvoorziening en Rabobank Utrecht. De studenten presenteerden met veel enthousiasme en op professionele wijze hun eindopdrachten. Trots zijn wij op deze mooie samenwerking met de Hogeschool Utrecht (HU) die onder andere bestaat uit praktijkopdrachten en gastlessen.

“Een aandeel in elkaar betekent voor de Rabobank ook een aandeel in de maatschappij”, aldus Ronald van Maldegem, directeur Particulieren bij de Rabobank. “Financiële educatie is daarbij een belangrijk thema.”

StimuleringsfondsXL

Maxime op Tuesday 27 December 2016 om 14:20

Stichting Move, In Between Café en Voedseltuin Overvecht. Deze drie initiatieven wonnen een bijdrage uit het StimuleringsfondsXL van Rabobank Utrecht. Het StimuleringsfondsXL is onderdeel van het Stimuleringsfonds van Rabobank Utrecht. Via deze fondsen geeft de bank een deel van haar winst terug aan de samenleving.

De winnaars: ‘Wow, dit had ik echt niet verwacht’.

De bank in huis

Maxime op Friday 23 December 2016 om 10:21

Hoe blijft u zo lang mogelijk zelfstandig als het gaat om het regelen van uw bankzaken? Rabobank Utrecht heeft een seniorenservice, dat is een financiële service voor ouderen. Ouderenadviseurs Stefan Klever en Esther Vinke van Rabobank Utrecht vertellen hoe de bank daarbij helpt.‘Sommige ouderen zijn prima in staat om zelf hun geldzaken te regelen’, vertelt seniorenadviseur Esther Vinke. ‘Ze pinnen zelfstandig bij de pinautomaat en regelen hun financiën online. Maar dat is niet vanzelfsprekend voor álle senioren. Voor sommige senioren is het regelen van hun bankzaken best een opgave. Ze zijn bijvoorbeeld slecht ter been en kunnen daardoor niet makkelijk naar de bank voor hulp. En niet alle ouderen zijn bovendien vertrouwd met mobiel bankieren.’

Succesvol ZZP’en

Maxime op Thursday 15 December 2016 om 11:15

Afgelopen maandag organiseerde de Kamer van Koophandel samen met onder andere Rabobank Utrecht een inspirerende bijeenkomst waar honderden zelfstandige ondernemers uit de regio nieuwe energie en nieuwe ideeën op konden doen.

Rabobank Utrecht en Toonkunstkoor Utrecht verlengen samenwerking

Maxime op Wednesday 14 December 2016 om 14:42

Rabobank Utrecht wil cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. De afgelopen jaren hebben veel leden van de bank door de samenwerking met het Toonkunstkoor Utrecht kennis kunnen maken met klassieke muziek. Daarom werd op 13 december  de nieuwe sponsorovereenkomst getekend die de samenwerking tussen de Rabobank en het koor tot en met eind 2019 verlengt. Hierdoor kan de vereniging zich verder ontwikkelen en is zij in staat bijzondere concerten te blijven organiseren.

100 leerwerkplekken per jaar dankzij Stimuleringsfonds Leren/Werken Utrecht

Maxime op Thursday 08 December 2016 om 16:26

De bouwsector trekt weer aan, zeker ook in de provincie Utrecht, terwijl de instroom van leerlingen in de technische sector daalt en de sector tegelijkertijd in hoog tempo vergrijst. Om vraag en aanbod van vakbekwaam personeel gelijk te houden, is er mede op initiatief van de EBU vanaf 6 december het regionaal Stimuleringsfonds Leren/Werken Utrecht (Stifo Utrecht).

Voor je stadsie

Maxime op Tuesday 06 December 2016 om 10:36

Goed plan voor je stadsie? Crowdfundplatform 'Voor je Stadsie' helpt je op weg. Crowdfunden in Utrecht en omstreken kan nu via Voor je Stadsie, dit iniatiatief is geschikt voor maatschappelijke projecten in de regio. Bijvoorbeeld een ontmoetingscafé voor asielzoekers in Overvecht.

Drieduizend euro en vijftien vrijwilligers. Dat is wat Emyu Mulualem wil bereiken met haar crowdfundcampagne. ‘Daarmee wil ik het UAZ buurtcafé opzetten in Overvecht voor de 450 asielzoekers die straks in de wijk komen wonen. Een plek waar ze terechtkunnen met vragen, contact kunnen leggen met buurtbewoners en bijvoorbeeld taalworkshops kunnen volgen. Toen ik in 1992 vanuit Ethiopië naar Nederland kwam, was alles onbekend voor me. Wijkbewoners hielpen me toen op weg.’