De bank in huis

Maxime op Friday 23 December 2016 om 10:21

Hoe blijft u zo lang mogelijk zelfstandig als het gaat om het regelen van uw bankzaken? Rabobank Utrecht heeft een seniorenservice, dat is een financiële service voor ouderen. Ouderenadviseurs Stefan Klever en Esther Vinke van Rabobank Utrecht vertellen hoe de bank daarbij helpt.‘Sommige ouderen zijn prima in staat om zelf hun geldzaken te regelen’, vertelt seniorenadviseur Esther Vinke. ‘Ze pinnen zelfstandig bij de pinautomaat en regelen hun financiën online. Maar dat is niet vanzelfsprekend voor álle senioren. Voor sommige senioren is het regelen van hun bankzaken best een opgave. Ze zijn bijvoorbeeld slecht ter been en kunnen daardoor niet makkelijk naar de bank voor hulp. En niet alle ouderen zijn bovendien vertrouwd met mobiel bankieren.’

Succesvol ZZP’en

Maxime op Thursday 15 December 2016 om 11:15

Afgelopen maandag organiseerde de Kamer van Koophandel samen met onder andere Rabobank Utrecht een inspirerende bijeenkomst waar honderden zelfstandige ondernemers uit de regio nieuwe energie en nieuwe ideeën op konden doen.

Rabobank Utrecht en Toonkunstkoor Utrecht verlengen samenwerking

Maxime op Wednesday 14 December 2016 om 14:42

Rabobank Utrecht wil cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. De afgelopen jaren hebben veel leden van de bank door de samenwerking met het Toonkunstkoor Utrecht kennis kunnen maken met klassieke muziek. Daarom werd op 13 december  de nieuwe sponsorovereenkomst getekend die de samenwerking tussen de Rabobank en het koor tot en met eind 2019 verlengt. Hierdoor kan de vereniging zich verder ontwikkelen en is zij in staat bijzondere concerten te blijven organiseren.

100 leerwerkplekken per jaar dankzij Stimuleringsfonds Leren/Werken Utrecht

Maxime op Thursday 08 December 2016 om 16:26

De bouwsector trekt weer aan, zeker ook in de provincie Utrecht, terwijl de instroom van leerlingen in de technische sector daalt en de sector tegelijkertijd in hoog tempo vergrijst. Om vraag en aanbod van vakbekwaam personeel gelijk te houden, is er mede op initiatief van de EBU vanaf 6 december het regionaal Stimuleringsfonds Leren/Werken Utrecht (Stifo Utrecht).

Voor je stadsie

Maxime op Tuesday 06 December 2016 om 10:36

Goed plan voor je stadsie? Crowdfundplatform 'Voor je Stadsie' helpt je op weg. Crowdfunden in Utrecht en omstreken kan nu via Voor je Stadsie, dit iniatiatief is geschikt voor maatschappelijke projecten in de regio. Bijvoorbeeld een ontmoetingscafé voor asielzoekers in Overvecht.

Drieduizend euro en vijftien vrijwilligers. Dat is wat Emyu Mulualem wil bereiken met haar crowdfundcampagne. ‘Daarmee wil ik het UAZ buurtcafé opzetten in Overvecht voor de 450 asielzoekers die straks in de wijk komen wonen. Een plek waar ze terechtkunnen met vragen, contact kunnen leggen met buurtbewoners en bijvoorbeeld taalworkshops kunnen volgen. Toen ik in 1992 vanuit Ethiopië naar Nederland kwam, was alles onbekend voor me. Wijkbewoners hielpen me toen op weg.’

Kom maar op met dat plan!

Maxime op Thursday 01 December 2016 om 16:32

Afgelopen dinsdag heeft het slotevent van de Week van de Ondernemer plaatsgevonden. Dit event stond volledig in het teken van financieren. Rabobank was naast hoofdpartner ook gastheer van dit event.

Startup Cinema: (beginnende) Ondernemers leren van elkaar

Maxime op Wednesday 30 November 2016 om 12:52

Afgelopen donderdag 24 november organiseerde de Rabobank samen met Ikgastarten.nl  de Startup Cinema in Rasa te Utrecht. Tijdens dit event delen bekende ondernemers open en eerlijk hun verhalen over hun eigen start als ondernemer.


 

Ondernemende zakenvrouwen

Maxime op Wednesday 30 November 2016 om 9:46

Dinsdag 22 november organiseerde Rabobank Utrecht een bijeenkomst voor ondernemende zakenvrouwen. In een dialoog met CRO Petra van Hoeken bracht dagvoorzitter Esther van Rijswijk in een interactieve sessie verschillende thema’s onder de aandacht rondom integriteit en besluitvorming.