Bijeenkomst SBR en het nieuwe financieren

Susanne op Thursday 09 February 2017 om 9:40

Op dinsdag 7 februari is op de Maliebaan een bijeenkomst georganiseerd voor intermediairs, accountants en accountmanagers van MKB en GZ. 

Samen de ondernemer sterker maken, helpen én samen zorgen dat kredietverlening aan de MKB ondernemer betaalbaar, mogelijk en zeer toegankelijk blijft. Dat was ons gezamenlijk doel. Middels twee interessante presentaties namen we de geïnteresseerden mee in de ontwikkelingen op dit vlak; de virtualisering en digitalisering van ons nieuwe standaard van het financieringsproces. 

Financieren binnen één dag
Jacques Peeters (manager New Business bij Rabobank Utrecht) gaf een presentatie over het onderwerp “het nieuwe financieren" en zoomde daarbij in op het online indienen van een financieringsaanvraag tot € 1 mln en het financieren binnen één dag. Dit onderwerp sloot naadloos aan op de presentatie van Boris Bonsel (Lead Aansluitteam SBR Banken) inzake de introductie van SBR (Standaard BedrijfsRapportages). Dit is een digitaal platform waar zowel ondernemers als intermediairs de jaarcijfers, prognoses en IB-aangiften kunnen aanleveren. De aanlevering van deze gegevens draagt tevens ertoe bij dat wij binnen één dag de financiering kunnen verstrekken.

Het blijkt dat een aantal intermediairs/accountants al werken met dit digitale platform en sommigen hebben het pakket al aangevraagd. De avond heeft voldoende tongen losgemaakt waardoor dit belangrijke onderwerp de aandacht krijgt die het verdient. 

Wilt u de presentatie terugkijken? Dit kan via de tab 'presentaties' op https://events.rabobank.com/utrecht/ib_februari2017/ of neem contact op met de Rabobank.