Comfortabel zelfstandig wonen

Luna op Monday 06 March 2017 om 14:20

Omhels nieuwe technologie en ga er op tijd mee aan de slag om later zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Een comfortabele toekomst heeft u volgens Betsy de Keizer zelf in de hand.

De grootste valkuil van senioren? Ze schuiven zaken vaak voor zich uit. Althans, dat is de ervaring van Betsy de Keizer, voormalig makelaar van beroep en zelf de zeventig ruim gepasseerd. Als echte ervaringsdeskundige weet ze dat het moeilijk is om te accepteren dat je ouder en afhankelijker wordt. Maar wie zelf de regie in handen houdt en zich verdiept in handige (technische) hulpmiddelen, kan volgens De Keizer langer zelfstandig en comfortabel in zijn eigen huis blijven wonen.

IEDEREEN AAN DE TABLET Hulpmiddelen genoeg, maar De Keizer merkt dat senioren vaak een kennisachterstand hebben als het gaat om de nieuwste technische mogelijkheden. Wat haar betreft gaan alle senioren aan de tablet. ‘Een computer of tablet opent de deur naar meer gemak. Allerlei zaken in huis zijn te automatiseren’, vertelt ze. Met domotica (woonhuisautomatisering) kun je bijvoorbeeld via de tablet op afstand de verwarming en de gordijnen bedienen, je huis beveiligen en zien wie er aanbelt. De Keizer vindt dat iedereen zich open moet stellen voor deze ontwikkelingen. ‘Als je niet aanhaakt, doe je jezelf en de kwaliteit van je leven tekort.’

CHARMES VAN OUDER WORDEN Omhels die technologie dus, dat is de boodschap die De Keizer met de door haar opgerichte ‘Senioren Society’ aan mensen geeft. Ze wil senioren wakker schudden en adviseren, dat doet ze onder meer met haar lezingen. Zo is ze aanwezig op de informatiebijeenkomst van Rabobank Utrecht die gelijktijdig met de Rabo Thuismarkt plaatsvindt op 11 maart. Betsy vertelt er onder andere over handige hulpmiddelen voor in huis. En ook de charmes van het ouder worden komen aan bod. ‘Er zijn namelijk ook positieve kanten aan het ouder worden’, lacht De Keizer.

INFORMATIEBIJEENKOMST Op de informatiebijeenkomst, speciaal voor senioren, zijn adviseurs van de Rabo Seniorenservice aanwezig evenals andere samenwerkingspartners van de bank. Zij vertellen u onder meer over veilig online bankieren, beleggen en notariële volmachten. ‘Mooi hoe de Rabobank zo haar maatschappelijke rol vervult en senioren een helpende hand biedt’, vindt De Keizer.

De bijeenkomst is op 11 maart van 13.30 tot 17.00 uur bij DE KOM in Nieuwegein