HET RABO GROENHUIS; meest duurzame woning van Utrecht

Martine op Friday 03 February 2017 om 13:18

Half februari is het zover: dan wordt het meest duurzame huis van Utrecht gebouwd op het terrein van de Jaarbeurs. In samenwerking met ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal) en de Jaarbeurs realiseren Sustainer Homes en Rabobank Utrecht Het Rabo GroenHuis.

Duurzame woning
Duurzaam bouwen is in de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Sustainer Homes ontwerpt en bouwt woningen die bijna geen energie verbruiken in vergelijking met regulier gebouwde woningen. In de week van 6 februari plaatsen zij één van deze woningen tijdens de BouwBeurs 2017 op het terrein van de Jaarbeurs in Utrecht. Door gebruik te maken van houtskeletbouw in plaats van beton, staal of baksteen is de constructie vele malen duurzamer dan traditionele bouwmethoden. Dankzij innovatieve klimaattechnologieën zoals een warmtepomp, warmteterugwinning en hoge isolatie is de woning energiezuinig. Daarnaast wekt elke Sustainer Home energie op door middel van zonnepanelen. Door geen beton en nauwelijks staal te gebruiken wordt de CO2 uitstoot bij de productie tot een absoluut minimum teruggebracht. Zo ligt het totale energieverbruik op een fractie van traditionele alternatieven.

Samenwerking met ANNE
Rabobank Utrecht zoekt graag de samenwerking op met lokale partijen. Voor Het Rabo Groenhuis is toenadering gezocht tot ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal). ANNE is het vertrekpunt voor inspiratie, informatie en een goed gesprek over betaalbaar duurzaam wonen. ANNE is gevestigd tegenover Het Rabo GroenHuis, eveneens op het terrein van de Jaarbeurs.

Openingstijden Het Rabo GroenHuis
Nieuwsgierig geworden naar Het Rabo GroenHuis en de mogelijkheden van duurzaam (ver)bouwen en financiering daarvan? Vanaf 6 februari kunt u vrijblijvend binnenlopen bij de financieel adviseurs van Rabobank Utrecht op donderdag van 13.00 – 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 12.00 – 18.00 uur en op zondag van 12.00 – 17.00.  Daarnaast is Het Rabo GroenHuis ook te bezoeken tijdens open dagen op woensdag. Ook beleven hoe een comfortabel leven en duurzame architectuur samenkomen? Kijk op www.sustainerhomes.nl of Facebook Sustainer Homes om je aan te melden.