Hoe duurzaam wilt u wonen?

Luna op Tuesday 11 April 2017 om 11:51

Wie zijn woning duurzamer maakt, wordt daar financieel gezien vaak beter van. Maar investeren in energiebesparende maatregelen levert volgens Jan Teunissen, manager Financieel Advies van Rabobank Utrecht, meer op dan lagere woonlasten.

Het wooncomfort neemt toe en de woning wordt beter verkoopbaar én toekomstbestendig. Teunissen: ‘Die toekomst maken we samen. Daarom vinden we het vanzelfsprekend om met onze klanten over duurzaam wonen te praten.’ Maar duurzaam wonen, wat betekent dat dan precies? Het antwoord ligt in het volledig energieneutrale Rabo GroenHuis, dat sinds kort tussen de Jaarbeurs en Centraal Station staat. Het is gebouwd door Sustainer Homes, op initiatief van Rabobank Utrecht en in samenwerking met de Jaarbeurs en ANNE (Alle Nederlanders naar Energieneutraal). Teunissen: ‘We zochten naar een middel om heel concreet te laten zien wat het betekent om duurzame maatregelen in huis toe te passen.’ Iedereen kan de vernuftige energieneutrale voorzieningen in Het Rabo GroenHuis bekijken. ‘Er is regelmatig een adviseur van onze bank aanwezig die vragen beantwoordt en op afspraak advies geeft over duurzaam wonen.’ (zie kader) Zo’n advies kan gaan over de Rabo GroenHypotheek, speciaal voor klanten die een energiezuinige nieuwbouwwoning gaan kopen. Of over de oplossingen die de Rabobank biedt om een jaren 30-huis duurzamer te maken. ‘Er is bijvoorbeeld extra financieringsruimte mogelijk als je in duurzaamheid investeert’, vertelt Teunissen. Hij wijst daarbij ook op het belang van een integraal duurzaamheidsadvies voor je huis. ‘Zonnepanelen aanleggen op een slecht geïsoleerd dak is water naar de zee dragen. Laat je dus goed voorlichten, bijvoorbeeld in ons Rabo GroenHuis. Hoe duurzamer we wonen, hoe beter het is voor onze leefomgeving en voor onze eigen portemonnee.’

 

HET RABO GROENHUIS

Duurzaamheid staat bij de Rabobank hoog op de agenda. De vraag naar duurzame oplossingen neemt toe, maar we wonen nog lang niet duurzaam genoeg. Met Het Rabo Groenhuis, het meest duurzame huis van Nederland, wil de Rabobank mensen inspireren en laten zien wat duurzaam wonen betekent.

Het Rabo GroenHuis is open op donderdag: 13:00 tot 21:00, vrijdag en zaterdag: 12:00 tot 18:00 en zondag: 12:00 tot 17:00.