Mooie eindpresentaties HU minor

Wanda Vlug op Thursday 26 January 2017 om 15:35

Dinsdag 24 januari waren de eindpresentaties van de HU minor Geld en Schulden. Bijgewoond door een aantal afgevaardigden van de HU, de gemeente Utrecht, de Tussenvoorziening en Rabobank Utrecht. De studenten presenteerden met veel enthousiasme en op professionele wijze hun eindopdrachten. Trots zijn wij op deze mooie samenwerking met de Hogeschool Utrecht (HU) die onder andere bestaat uit praktijkopdrachten en gastlessen.

“Een aandeel in elkaar betekent voor de Rabobank ook een aandeel in de maatschappij”, aldus Ronald van Maldegem, directeur Particulieren bij de Rabobank. “Financiële educatie is daarbij een belangrijk thema.”

Al sinds 2012 werken de Rabobank en de minor Geld en Schulden van de Faculteit Maatschappij & Recht met elkaar samen. “Om op hoger niveau praktijkonderwijs te kunnen geven, is ondersteuning vanuit die beroepspraktijk onmisbaar. Op deze manier maken we de minor ‘real life’ voor onze studenten”, aldus  Moniek Zuurbier, teamleider bovenbouw bij de HU.

Financiële educatie
Ook de komende jaren werkt de Rabobank samen met de Hogeschool Utrecht om studenten van de minor te blijven ondersteunen bij het uitvoeren van praktijkopdrachten waarin financiële educatie centraal staat. Deze samenwerking is een inspirerend voorbeeld hoe onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk met elkaar kunnen worden verbonden.

Actueel thema
Naast de praktijkopdrachten hebben medewerkers van de Rabobank Utrecht gastlessen gegeven aan de studenten, en levert de bank een vertegenwoordiger voor de jury die de praktijkopdrachten van de student beoordeelt. Rabobank Utrecht blijft graag in gesprek met studenten: “Wees welkom met je vragen, we willen graag onze kennis en kunde met jullie delen”. Minorcoördinator Eelco Koot voegt hier nog aan toe: “Het thema schulden en vooral het voorkomen van te veel schulden bij jongeren is erg actueel. Wij vinden het belangrijk dat hier in het onderwijs aandacht aan wordt besteed. De minor maakt daarbij mooie verbindingen naar scholen en andere maatschappelijke organisaties en projecten door  een combinatie van onderwijs en onderzoek”.