Nooit te oud om te leren

Maxime op Friday 10 February 2017 om 12:39

Vertrouwd raken met digitaal bankieren, daarvoor zijn gelukkig allerlei hulpmiddelen. De Seniorenservice van Rabobank Utrecht geeft u drie tips.

1) Leer met een Klikstartcursus in tien weken omgaan met de computer of tablet.

Een nieuwe muis installeren of een digitaal fotoboek maken. De kleinkinderen opbellen via Skype of online de vertrektijden van de bus opzoeken. Een fluitje van een cent als u de cursus Klikstart gevolgd heeft. In tien weken leert u de belangrijkste functionaliteiten van een computer, tablet en internet kennen. De lessen duren ongeveer anderhalf uur. U krijgt daarbij hulp van een student van het ROC Midden Nederland. U kunt de Klikstart-cursus op verschillende locaties in Utrecht en Nieuwegein volgen. Heeft u nog helemaal geen ervaring met computers? Ook dan biedt Klikstart uitkomst, er zijn lessen op verschillende niveaus. Meer weten? Kijk dan op klikstart.org. Klikstart is een initiatief van studentenorganisatie Enactus Utrecht, die de computerlessen ontwikkelde met hulp van Rabobank Utrecht, ROC Midden Nederland en verschillende regionale zorginstellingen.

 

2) Volg een privécursus internetbankieren om wegwijs raken in internetbankieren.

Na anderhalf uur kunt u online afschriften bekijken en overboekingen doen. Een seniorenadviseur legt u in een privécursus stap voor stap uit hoe internetbankieren werkt. Dit gebeurt op een filiaal van de bank. Maar als u niet in de gelegenheid bent om daarheen te gaan, kan een adviseur ook bij u thuis komen. Is anderhalf uur niet genoeg om u de mogelijkheden van internetbankieren uit te leggen, dan kunt u een vervolgafspraak maken. Wilt u een afspraak maken voor een privécursus?

Neem dan contact op met de Seniorenservice via seniorenservice.utrecht@rabobank.nl of via 030 287 87 87. Heeft u internetbankieren al een beetje in de vingers en wilt u thuis op een veilige manier oefenen? Dat kan via de site eenvoudigbankieren.nl. U werkt dan in een gesimuleerde versie van internetbankieren.

 

3) Doe mee met een workshops veilig bankieren.

Tijdens verschillende evenementen voor senioren kunt u uw vragen over online bankieren stellen aan seniorenadviseurs van Rabobank Utrecht. Zo staan er adviseurs op de 50PlusBeurs, Dag van de Ouderen en op lokale informatiemarkten. Dikwijls zijn er ook workshops te volgen over veilig bankieren. U leert er  bijvoorbeeld hoe u minder kans loopt om het slachtoffer te worden van fraude.

Bent u benieuwd op welke evenementen Rabobank-adviseurs aanwezig zijn? Neem dan contact op  met de Seniorenservice via seniorenservice.utrecht@rabobank.nl of via 030 287 87 87.