Rabobank Utrecht en QwikSense gaan voor duurzaam en vitaal

Raboblog op Monday 08 February 2016 om 16:53

Een duurzamer gebouw, vitale medewerkers en verdere groei van een Utrecht Inc start-up. Dat zijn de resultaten van de samenwerking van Rabobank Utrecht met QwikSense.

Meten is weten Een aantal jaren terug meldden een aantal jonge ondernemers zich met een idee bij Utrecht Inc: plaats sensoren in een gebouw die de temperatuur, vochtigheid en CO2 niveaus meten, mix dat met data over mensen en werkzaamheden, optimaliseer de klimaatbeheersing en een duurzamer gebouw, lagere energiekosten en vitalere medewerkers zullen uw deel zijn. In 2016 hebben Paul Stomph en zijn mannen de droom gerealiseerd. De start-up is Utrecht Inc ontgroeid en verhuist binnenkort naar de Pyth, het voormalig provinciehuis in Utrecht ‘waar werk en ontspanning samenkomen’. Nuon, Essent, de gemeentes Amersfoort en Utrecht en grote bedrijven als Stamhuis en de Rabobank behoren tot hun klanten. Het beschikbaar stellen van Rabo kennis, het netwerk en natuurlijk als huisbankier heeft Rabobank Utrecht een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze ontwikkeling.

Een aandeel in elkaar
‘Stimuleren van ondernemerschap en vitaliteit van medewerkers staan bij Rabobank Utrecht hoog in het vaandel’, zegt Jacques Peeters van de bank. ‘Het is mooi om te zien dat deze jongens actief gebruik maken van ons netwerk. Zo wonnen ze al eens een award bij het Groene Peloton, één van de duurzaamheidsinitiatieven waarbij we betrokken zijn (www.groenepeloton.nl). ‘De technologie van Qwiksense stelt ons in staat precies vast te stellen op welke werkplekken de klimaatbeheersing afwijkt van de norm’, vult Richard Forger, van de facilitaire services van de bank aan. ‘Onze leden en onze medewerkers hebben ons expliciet gevraagd aandacht te besteden aan optimale en duurzame werkcondities, en dankzij deze start-up kunnen we dat nu fact-based doen. Zo nemen we echt een aandeel in elkaar!’